HOE VEILIG IS HET OP DE ROMMELANT?

Overal waar er veel mensen bij elkaar zijn lopen er ook personen rond met minder eerzame bedoelingen. De gouden regel is : “WEES STEEDS ALERT”

Toch zijn er een aantal punten waarop je beter altijd let:

  1. Wanneer je als enigste  op je stand staat, neem dan geen al te grote stand en zeker geen kopstand (=stand met 2 hoeken) Bij een kopstand sta je altijd met je rug naar een onbewaakte kant van je stand. Bij een te lange stand loop je de kans dat ze je aan 1 kant bezighouden en dat je aan de andere kant  bestolen wordt.
  2. Je geld of wisselgeld nooit in een doosje achter je stand zetten maar best in een buidelzakje rond je middel dragen of in een portefeuille in je (broek)zak steken, ook je geld niet in een handtas steken of verbergen tussen je andere goederen.
  3. Nooit je stand alleen laten. Moet je effe weg, vraag aan je buur om een oogje in het zeil te houden.
  4. Bij het uitpakken en inladen steeds voor zorgen dat er iemand bij je goederen blijft tijdens het in- en uitladen.
  5. Indien je grote eurobiljetten aanneemt wees er dan zeker van dat je de biljetten kan controleren op echtheid. Bij twijfel, niet aannemen.

 

Dit klinkt allemaal bedreigend maar er zijn markten waar er nooit iets gebeurt en plotseling zijn er dieven die toeslaan. Gelieve bij diefstal steeds de organisatie te waarschuwen zodat wij kunnen omroepen dat er gestolen wordt in de zaal. Dit schrikt meestal de dieven af en zijn de bezoekers en de deelnemers meer op hun hoede.