Als handelaar kan je onbeperkt deelnemen.

Als particulier kan je een onbeperkt aantal keren deelnemen aan Rommelant zolang je je eigen goederen verkoopt. (eigen handwerk, goederen uit een familiaal sterfgeval, kelder- en zolderopruiming, geschenken, oude kledij, boeken, cd’s, etc)
Vanaf het moment dat je iets aankoopt, met het oog om het terug te verkopen, ben je een handelaar en dan dien je een BTW nummer aan te vragen om handel te drijven.

Wat je niet mag verkopen lees je best in ons reglement, artikel 10.

Wij organiseren Rommelant al 39 jaar.
Wij hebben de ijzersterke reputatie om goede deelnemers aan te trekken en een stevige publiciteitscampagne te voeren, om een vriendelijke en efficiënte organisatie te zijn en Rommelant te organiseren op een TOP locatie in Antwerpen. Wie kent Antwerp Expo niet? De zalen zijn goed verwarmd, goed verlicht en zeer toegankelijk, zowel voor deelnemers als voor bezoekers.
Je kan alleen maar overleven als organisator wanneer je een constante en goede service verleent aan je klanten, zowel aan deelnemers als aan bezoekers.

De standhuur wordt steeds berekend voor  2 dagen. Als je maar 1 dag deelneemt betaal je toch voor de 2 dagen. 99,9% van de deelnemers doen altijd 2 dagen mee.

De parking wordt uitgebaat door Antwerp Expo en die is daarvoor ook verantwoordelijk.
Het parkingpersoneel op zaterdag en zondag is tewerkgesteld door Antwerp Expo. Klachten ivm met de parking moet je  dan ook richten aan: antwerpexpo@artexis.com

De inkomkassa’s blijven, zelfs indien het kalm is, open tot ongeveer 16u30. Bezoekers die nog een inkomticket kopen bv. om 16.30u  mogen in de zaal rondlopen tot 17u.
Deelnemers die vroegtijdig afdekken zorgen alleen maar voor ergernis bij de bezoekers die zich dan bekocht voelen. Het gebeurt regelmatig dat bezoekers dan hun  toegangsgeld komen terugeisen bij de organisatie. Geen leuke discussie.
Vandaar de regel: standhouders moeten hun stand bemannen tot sluitingstijd.

Mensen die deze regel negeren, riskeren een deel van hun waarborg te verliezen.

Op een gemiddelde markt zijn er 300 à 400 deelnemers.
U begrijpt dat het voor onze controleurs een onmogelijke zaak is om aan de inkom, de parking en de toeganspoorten ieder van hen te herkennen wanneer zij in en uit de zaal lopen, in het bijzonder tijdens de opbouw.
Ook is het voor bezoekers duidelijk dat mensen met een badge standhouders zijn.

Iedereen die zijn stand opgeruimd en netjes achterlaat bij het afsluiten van de markt krijgt op zondagavond vanaf 17u30 zijn waarborg zonder fout terugbetaald.
Uitzondering daarop zijn de standhouders die vroeger hebben afgedekt op zaterdagavond.

Een veel gestelde vraag bij mensen die voor de eerste maal deelnemen aan Rommelant.
Wij weten natuurlijk niet of u een verzameling sigarenbanden of een eetkamer wil verkopen.
Probeer het je zo voor de stellen: alle standen zijn 2 meter diep, dat is de lengte van uw bed. Wanneer u van daaruit drie grote passen links of rechts zet, is verkrijgt u de minimum oppervlakte van een stand: 6 vierkante meter. Teken deze oppervlakte eventueel uit met krijt op de grond. Meet de grote stukken uit je verzameling op en vergelijk met je beschikbare oppervlakte.

Veel mensen maken de fout om teveel spullen mee te brengen voor de standoppervlakte die ze besteld hebben. Bestel liever iets extra als u veel te koop hebt.
Opgelet ! Wanneer je 2 huurtafels van 2m lang naast elkaar zet op een stand van 4 meter breed, en je buurman doet hetzelfde, sluiten alle tafels naadloos op elkaar aan. De kans dat je dan op en af je stand geraakt zonder acrobatie (onder of over je tafel te moeten kruipen of springen)  is bijzonder klein. Bestel liever een metertje extra of reserveer een hoekstand zodat je langs de zijkant weg kan.

Uiteraard mag je eender wat meebrengen om je koopwaar uit te stallen. Je mag ook alles op de grond zetten.
Een tafel (2mx0,80m) en stoel (houten klapstoel) huren bij ons kost een ietsje  extra, maar dan hoef je er ook niet mee te sleuren van en naar huis.

In de zalen van Antwerp Expo staan geen stopcontacten. Indien wij electriciteit wensen in de zaal moeten wij (zeer) dure electriciteitskasten huren van Antwerp Expo. Daarbovenop komt (elke keer) een verplichte keuring omwille van de brandverzekering en dat verklaart een dure aansluiting.

Natuurlijk niet. Het enige dat de mensen meenemen naar huis op vrijdag- en zaterdagavond zijn hun verdiende centen.
’s Avonds dek je  alles af met een laken of een plastiek zeil. Zo weet iedereen dat ze er af moeten blijven. Wel raden wij aan om tijdens de opbouw op vrijdag uw stand te bemannen tot sluitingstijd wanneer u waardevolle spullen bij hebt. Na sluitingstijd worden alle toegangen afgesloten en op vrijdag- en zaterdagnacht is er een nachtwaker in het gebouw.